Rovatok

Példaképeink


Jézus Krisztus


XIV. Dalai Láma


II. János Pál Pápa


Kalkuttai Teréz anya


Assisi Szent Ferenc

Videók

Részlet a Ben Hur című filmből

Ákos interjú

Pataky Attila interjú

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerzői hitvallás

Gondolatok több személytől az életről, hétköznapjainkról, a közéletről, a világról, az emberiségről, a Nemzetről, Szeretetről és nem utolsósorban: Istenről.

Reméljük, hogy sikerül rávilágítani a problémákra, és sikerül megvilágítani olvasóink elméjét is, amiben a Fáklyaláng hasznos segítségünkre lesz.

Facebook

Horthy, a Kormányzó

Andrassy 2009.02.14. 23:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film rövid leírása:

Koltay Gábor dokumentumfilmje sokáig titokban tartott érzéseket és gondolatokat tesz közkincsé, cáfolja generációk egész sorába sulykolt tévhiteket, szándékos hazugságokat. A huszadik század legutolsó rendszerváltása óta eltelt több mint másfél évtized is mintha konzerválná azt a szellemi zavarodottságot, amelynek következtében a nemzet nehezen tud újjászerveződni, hiszen csak a múltját ismerő, öntudatos, szilárd erkölcsiségű közösség képes érdekeit érvényesíteni és egyenrangú partnerként részt venni a világpolitikai folyamatokban. A Horthy korszakról évtizedekig csak elítélően lehetett beszélni, miközben 1920 utáni sikeres nemzetépítés tanulságai mai, megváltozott politikai-társadalmi körülményeink között is aktuálisak. A film a Kormányzó életét és a két világháború közötti Magyarország történéseit mutatja be az események koronatanúi, a Horthy-család tagjai, a Kormányzó menye, özv. Horthy Istvánné, gróf Edelsheim Gyulai Ilona asszony és a Kormányzó unokája, ifj. Horthy István segítségével. Több mint hatvan év után az első mozifilm a Kormányzó életének legfontosabb negyedszázadáról.

 

Horthy, a kormányzó

színes, fekete-fehér magyar dokumentumfilm, 138 perc, 2006

rendező: Koltay Gábor

A filmben közreműködnek: Almási Szabó János, Bíró Zoltán, Boross Péter, Gidai Erzsébet, Kovács Dávid, Nemeskürty István, Raffay Ernő, Salamon Konrád, Szerencsés Károly, Szita Szabolcs, Takaró Mihály, Török Bálint, Szélyes Imre, Kautzky Armand, Bánffy György, Csurka László, Ferency Csongor, Oberfrank Pál, Sipos Imre

komment

süti beállítások módosítása