Rovatok

Példaképeink


Jézus Krisztus


XIV. Dalai Láma


II. János Pál Pápa


Kalkuttai Teréz anya


Assisi Szent Ferenc

Videók

Részlet a Ben Hur című filmből

Ákos interjú

Pataky Attila interjú

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerzői hitvallás

Gondolatok több személytől az életről, hétköznapjainkról, a közéletről, a világról, az emberiségről, a Nemzetről, Szeretetről és nem utolsósorban: Istenről.

Reméljük, hogy sikerül rávilágítani a problémákra, és sikerül megvilágítani olvasóink elméjét is, amiben a Fáklyaláng hasznos segítségünkre lesz.

Facebook

Újra itt a Fáklyaláng!

Janko2 2011.07.26. 09:29

Gondolkodás, igényesség, pozitív üzenetek – eme iránytűk köré építve szeretnénk tálalni írásainkat e blogban, remélve, hogy azok építő jellegű gondolkodásra késztetik majd a tisztelt  olvasóközönséget.

 

Írásainkban a napi élet eseményeire reflektálva, valamint időnként attól eltérően mélyebb gondolatot felszínre tükrözve szeretnénk mindig egy-egy újszerű gondolatösvényre terelni az érdeklődő, vagy tán épp saját gondolatait felismerő olvasókat. Az írás eme műfajában mélyebb elemzésekre nincs lehetőségünk, éppen ezért a bejegyzéseket bevezetőnek tekinthetjük egy adott témához. A tartalmak sokfélék lesznek, több különféle felfogás is megjelenik majd, de egyben egyek leszünk: az értelmiségi hozzáállásban.

Építőköveket szeretnénk lerakni, a jót igyekszünk meglátni, a gondolat hiányának tartjuk, ha egy vezérfonal pusztán mások gyalázására irányul. Kritikusak leszünk ugyanakkor, a kritikai élt nem is szeretnénk megkerülni. Éppen a mélyebb elemzés lehetőségének nem léte miatt kényszerülünk valamilyen már létező véleményre, vagy véleményt tükröző tettre tenni kiindulópontunkat, és abból indulva rámutatni, mivel igen, és mivel nem értünk egyet.

Lázadók vagyunk. Lázadunk az igénytelenség, a stílustalanság, és a gyalázkodás ellen. Mindemellett lázadunk az ostobaság, és a rosszindulat ellen is, már csak azért is, mert ez a két tulajdonság az, ami egymást kiegészítve mélybe löki nem csak az írástudás minőségét, de vele együtt a közgondolkodás színvonalát is.

Ebben a blogban kerülni fogjuk az alábbi tartalmak obszcén megfelelőit, mint pl.: pisilő, sarki néni, édesanya hátsója, dobként is használható hengeres tárolóedény, ürülék, stb. A magyar nyelv kifejezőkészséget e szavak használata nélkül is bizonyítani tudjuk, és nem éreznénk magunkat a jelenleginél nagyobb embernek, ha folyamatosan trágár kifejezésekkel tömnénk tele az írásainkat.

komment

süti beállítások módosítása